Osolíme.cz

Kmín celý

Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkov... Zobrazit více

23 Kč

Kdy zboží dostanu?


Za nákup tohoto zboží můžete získat 1 bod. Zobrazit více

Popis zboží

Použitá část rostliny: sušená semena

Vzhled a barva: semena světlehnědé až hnědé barvy

Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně

Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí.

Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 druhů. Pochází z Evropských a Asijských území. V dnešní době roste i planě v přírodě.

Zdravotní účinky: Podporuje trávení, pomáhá proti nadýmání, žaludečním křečím, nechutenství. Působí toxicky na střevní parazity a hubí je.

Alergen: omůže obsahovat stopové množství lepku a hořčice.

Náš tip: Lahodným pokrmem jsou ryby na kmínu, vyzkoušejte!

Recept: Lipan na kmíně 
4 lipani, 
kmín, 
sůl, 
hladká mouka, 
máslo, 
citron 

Očištěné ryby pokapeme citronem, nasolíme ze všech stran, posypeme kmínem a obalíme v mouce. Do pekáče položíme kousky másla, na ně dáme ryby, a na každou položíme opět máslo. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut. Podáváme s plátky citronu přelité výpekem.

Diskuze

Máte dotazy k tomuto produktu? Zeptejte se nás.

Pro vstup do diskuze se musíte nejdříve přihlásit.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace