Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Kmín celý

Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkov... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: sušená semena

Vzhled a barva: semena světlehnědé až hnědé barvy

Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně

Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí.

Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 druhů. Pochází z Evropských a Asijských území. V dnešní době roste i planě v přírodě.

Zdravotní účinky: Podporuje trávení, pomáhá proti nadýmání, žaludečním křečím, nechutenství. Působí toxicky na střevní parazity a hubí je.

Alergen: omůže obsahovat stopové množství lepku a hořčice.

Náš tip: Lahodným pokrmem jsou ryby na kmínu, vyzkoušejte!

Recept: Lipan na kmíně 
4 lipani, 
kmín, 
sůl, 
hladká mouka, 
máslo, 
citron 

Očištěné ryby pokapeme citronem, nasolíme ze všech stran, posypeme kmínem a obalíme v mouce. Do pekáče položíme kousky másla, na ně dáme ryby, a na každou položíme opět máslo. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut. Podáváme s plátky citronu přelité výpekem.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace