Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Z důvodu zvýšeného množství objednávek jsou termíny expedice opožděné. Aktuální doba vyřízení objednávky je 1 - 2 týdny.

Hřebíček mletý

Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného Vzhled a barva: sypká, barva červenohnědá nejednotná Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně Použití... Zobrazit více

87 Kč

Kdy zboží dostanu?


Za nákup tohoto zboží můžete získat 4 body. Zobrazit více

Popis zboží

Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného

Vzhled a barva: sypká, barva červenohnědá nejednotná

Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně

Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninové vývary. Součást různých kořenících směsí.

Historie a současnost: Pochází z Moluckých ostrovů. Do Středozemí se dostal už před naším letopočtem. Byl dovážen do Evropy arabskými obchodníky.

Zdravotní účinky: Tiší bolesti zubů a dásní, působí jako anestetikum, dezinfikuje ústní dutinu, proto se požíval jako prostředek ke svěžímu dechu. Dezinfikuje dýchací cesty a léčí průduškové záněty.

Alergen: může obsahovat stopové množství alergenu hořčice, celeru, ořechů a oxidu siřičitého.

Náš tip: Upečte si s mletým hřebíčkem výborný moučník!

Recept: Jablkové vafle 
200g margarínu, 
50g moučkového cukru, 
citrónová kůra, 
3 vejce, 
200g hladké mouky, 
1 lžička prášku do pečiva, 
voda, 
skořice, 
mletý hřebíček, 
5g mletých mandlí, 
1 lžíce rumu, 
250g jablek 

Tuk, cukr, šťávu, vejce, mouku s práškem a vodu smícháme. Přimícháme hřebíček, skořici, mandle, rum a jablka. Pečeme na vaflovači. Upečené potíráme džemem, zdobíme ovocem a šlehačkou, můžeme přelít i čokoládou a posypat ořechy.

Diskuze

Máte dotazy k tomuto produktu? Zeptejte se nás.

Pro vstup do diskuze se musíte nejdříve přihlásit.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace