Osolíme.cz

Hořčice černá celá

Použitá část rostliny: semena Vzhled a barva: kulatá semena černé barvy Použití v kuchyni: při výrobě hořčice, přidává se do pokrmů založených na oleji, do zavařenin (okurky, houby, zelenina, zelí, ... Zobrazit více

20 Kč

Kdy zboží dostanu?


Za nákup tohoto zboží můžete získat 1 bod. Zobrazit více

Popis zboží

Použitá část rostliny: semena

Vzhled a barva: kulatá semena černé barvy

Použití v kuchyni: při výrobě hořčice, přidává se do pokrmů založených na oleji, do zavařenin (okurky, houby, zelenina, zelí, rajčata)

Historie a současnost: Pěstuje se po celé České Republice. Původním domovem je jižní Evropa, Středozemí a západní Asie.

Zdravotní účinky: Zvyšuje látkovou výměnu, podporuje trávení, napravuje špatnou funkci střev, stimuluje výrobu žluči, při revmatických bolestech. Zmírňuje bolesti zubů, pomáhá k léčení ekzémů a plešatosti.

Alergen: hořčičné semínko je alergen

Náš tip: Hořčičné semínko je pochoutkou Indické kuchyně, vyzkoušejte i Vy doma!

Recept: Sabdží z brambor, květáku a mrkve 
40dkg brambor, 
1 květák, 
15 dkg mrkve, 
bobkový list, 
kmín, 
paprika, 
kurkuma, 
černé hořčičné semínko, 
koriandr, 
rajský protlak, 
citrónová šťáva 

Na oleji osmahneme koření, přidáme nakrájené syrové brambory a bobkový list. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, hlavičky květáku a osmahneme. Vmícháme rajský protlak, dusíme. Pokapeme citronovou šťávou.

Diskuze

Máte dotazy k tomuto produktu? Zeptejte se nás.

Pro vstup do diskuze se musíte nejdříve přihlásit.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace