Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.
Použitá část rostliny: semena hořčice bílé
Vzhled a barva: kulaté semeno hořčice světložluté až žluté barvy Chuť: štiplavá
Použití v kuchyni: při výrobě hořčice, přidává se do pokrmů založených na oleji, do zavařenin (okurky, houby, zelenina, zelí, rajčata)
Historie a současnost: Pěstuje se po celé České Republice. Původním domovem je jižní Evropa, Středozemí a západní Asie.
Zdravotní účinky: Zvyšuje látkovou výměnu, podporuje trávení, napravuje špatnou funkci střev, stimuluje výrobu žluči, při revmatických bolestech.
Alergen: hořčičné semínko je alergen
Náš tip: Hořčičné semínko je ideální přísadou pro zavařování zeleniny!
Recept: Kořeněný nálev na papriky, cibuli a květák