Popis zboží
Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, zelené barvy
Složení: česnek, petrželka, sůl, pískavice, bazalka, saturejka
Použití v kuchyni: k dochucení mletého masa, zapékaných zeleninových pokrmů a různých mas, do hustých zeleninových polévek, luštěninových jídel, zvláště fazolových, na rožnění masa, sýr, do slané tvarohové pomazánky nebo na plátky slaniny.
Historie a současnost: Čubrica je nepálivá kořenící směs původem z balkánské kuchyně, hodně se používá v Bulharsku.
Alergen: Obsahuje alergeny oxidu siřičitého. Může obsahovat stopové množství hořčice a celeru.
Náš tip: čubrica se hodí na netradiční pokrmy balkánské kuchyně, vyzkoušejte!
Recept: Kebabčata s lilkovou pastou
400g mletého vepřového ořezku,
římský kmín,
čubrica,
sůl,
mletý pepř,
slunečnicový olej,
lilek,
1 červená kapie,
4 stroužky česneku
Mleté maso ochutíme kořením a s trochou studené vody tvarujeme šišky, které opékáme na grilu nebo grilovací pánvi. Na oleji smažíme lilek nakrájený na malé kostičky. Kapii opálíme nad ohněm, vložíme do mikrotenového sáčku a zapaříme, pak slupku oloupeme, pokrájíme, přidáme k lilku a vše rozmixujeme. Směs ochutíme utřeným česnekem, čubricou, římským kmínem.