Popis zboží
Barva a vzhled: sypká směs bez hrudek, pomerančově červené barvy
Vůně a chuť: aromatická vůně, pikantní chuť
Složení: sůl, pískavice, kukuřičný škrob, chilli, paprika pálivá, saturejka
Použití v kuchyni: k dochucení mletého masa, zapékaných zeleninových pokrmů a různých mas, do hustých zeleninových polévek, luštěninových jídel, zvláště fazolových, na rožnění masa, sýr, do slané tvarohové pomazánky nebo na plátky slaniny.
Historie a současnost: Čubrica je kořenící směs původem z balkánské kuchyně, hodně se používá v Bulharsku.
Alergen: Může obsahovat stopové množství hořčice, celeru a oxidu siřičitého.
Náš tip: Vyzkoušejte chuť balkánské kuchyně!
Recept: Sirene po Šopski
1 střední rajské jablíčko,
slabší plátek balkánského sýra,
směs koření Čubrica,
olej,
1 vejce,
malá feferonka
Rajče nakrájíme na plátky a vložíme na dno zapékací misky. Přikryjeme plátkem balkánského sýra, hustě posypeme směsí koření „Čubrica“ a po okrajích misky zakapeme olejem. Na sýr rozklepneme vajíčko a vše ozdobíme feferonkou. Nesolíme! Misku přikryjeme pokličkou a zapékáme cca 20 minut.