Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Citrusový pektin

Citrusový pektin - čistě přírodní pektin z citrusových plodů Vzhled a barva: nažloutlý prášek Želírovací schopnost: 200°SAG Použití: k zahuštění marmelád a džemů s nízkým obsahem cukru, kde 15-45% t... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Citrusový pektin - čistě přírodní pektin z citrusových plodů

Vzhled a barva: nažloutlý prášek Želírovací schopnost: 200°SAG 

Použití: k zahuštění marmelád a džemů s nízkým obsahem cukru, kde 15-45% tvoří rozpustný pevný podíl. Vhodné pro jogurty s ovocem, kde 15-50% tvoří rozpustný pevný podíl. 

Získávání: pro výrobu pektinu se používá zbytek ovoce z přípravy džusů, zejména kůra z vymačkaných citrusů (až 30%) nebo dřeň a slupka jablek.

Recept na výrobu džemu: pro výrobu budete potřebovat 7 - 10g (asi 4 lžičky) pektinu na 1 kg ovoce. 
Pektin smíchejte s 3 - 4 lžičkami cukru, přidejte k již předem rozvařenému ovoci a povařte cca 5 minut. Dle chuti přidejte 300 - 500g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí. 

Nutriční hodnoty ve 100g 
energie: 261 kcal/1083 kJ 
bílkoviny: 0 g 
saharidy: 37 g 
tuky: 0 g 
vláknina: 57 g 
Sodík: max. 1g 

Tento výrobek má certifikát Halal a Kosher.

Receptury na nízkokalorické marmelády: 
Druh ovoce       Množství ovoce (g/kg)   Množství cukru (g/kg)   Množství pektinu (g/kg) 
Broskev/jablka (70/30)      450          297           7 
Jahody/jablka (78/22)       450          297           7 
Jahody/ jablka (56/44)      450          398           6

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace