Popis zboží
Citrusový pektin - čistě přírodní pektin z citrusových plodů
Vzhled a barva: nažloutlý prášek
Želírovací schopnost: 200°SAG
Použití: k zahuštění marmelád a džemů s nízkým obsahem cukru, kde 15-45% tvoří rozpustný pevný podíl. Vhodné pro jogurty s ovocem, kde 15-50% tvoří rozpustný pevný podíl.
Získávání: pro výrobu pektinu se používá zbytek ovoce z přípravy džusů, zejména kůra z vymačkaných citrusů (až 30%) nebo dřeň a slupka jablek.
Recept na výrobu džemu: pro výrobu budete potřebovat 7 - 10g (asi 4 lžičky) pektinu na 1 kg ovoce.
Pektin smíchejte s 3 - 4 lžičkami cukru, přidejte k již předem rozvařenému ovoci a povařte cca 5 minut. Dle chuti přidejte 300 - 500g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí.
Nutriční hodnoty ve 100g
energie: 261 kcal/1083 kJ
bílkoviny: 0 g
saharidy: 37 g
tuky: 0 g
vláknina: 57 g
Sodík: max. 1g
Tento výrobek má certifikát Halal a Kosher.
Receptury na nízkokalorické marmelády:
Druh ovoce
Množství ovoce (g/kg)
Množství cukru (g/kg)
Množství pektinu (g/kg)
Broskev/jablka (70/30)
450
297
7
Jahody/jablka (78/22)
450
297
7
Jahody/ jablka (56/44)
450
398
6