Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Cibule sušená drcená 3x3

Vzhled a barva: sypká tvrdá směs drcená na 3x3 mm, krémově žluté barvy Použití v kuchyni: k nakládaným masům nebo zelenině, do salátů, pomazánek, omáček, gulášů, k posypání chleba. Historie a součas... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Vzhled a barva: sypká tvrdá směs drcená na 3x3 mm, krémově žluté barvy

Použití v kuchyni: k nakládaným masům nebo zelenině, do salátů, pomazánek, omáček, gulášů, k posypání chleba.

Historie a současnost: Pochází ze západní Asie, z Afganistanu, Pákistánu a Iránu. Cibuli pěstovali již staří Sumerové 4000 let před naším letopočtem. Cibule je dvouletá až vytrvalá rostlina, pěstuje se v mnoha odrůdách a využívá se její cibule i nať.

Zdravotní účinky: Obsahuje řadu vitamínů, minerálů a jejich solí. Stimuluje, vyvažuje činnost žláz, odbourává tuky, je vhodná při nechutenství, arterioskleróze, potížích při zažívání, astmatu, zánětu močového měchýře, cukrovce, zácpě a při vysokém tlaku. Červená cibule také snižuje křehkost cévních stěn.

Alergen: může obsahovat stopové množství celeru a oxidu siřičitého

Náš tip: cibule je nepostradatelnou surovinou do každé kuchyně, lze ji jako koření použít k dochucování!

Recept: Zapečené těstoviny s cibulí a houbami 
400g těstovin, 
120g sušených hub, 
200ml vody, 
200g sušené cibule, 
250ml mléka, 
1 vejce, 
olivový olej, 
50g nivy, 
strouhanka, 
sůl, 
bílý pepř, tak na vymazání plechu 

Sušené houby namočíme do vody a necháme nabobtnat. Cibuli nakrájíme a osmažíme dozlatova. Přidáme houby, mléko, vodu a zahustíme jíškou. Povaříme a ochutíme solí a bílým pepřem. Přidáme vajíčko, nivu a smícháme s uvařenými těstovinami. Misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí s těstovinami.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace