Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Cibule mletá extra

Použitá část rostliny: cibule Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, krémově žluté barvy Použití v kuchyni: k nakládaným masům nebo zelenině, do salátů, pomazánek, omáček, gulášů, k posypání chleba.... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: cibule

Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, krémově žluté barvy

Použití v kuchyni: k nakládaným masům nebo zelenině, do salátů, pomazánek, omáček, gulášů, k posypání chleba.

Historie a současnost: Pochází ze západní Asie, z Afganistanu, Pákistánu a Iránu. Cibuli pěstovali již staří Sumerové 4000 let před naším letopočtem. Cibule je dvouletá až vytrvalá rostlina, pěstuje se v mnoha odrůdách a využívá se její cibule i nať.

Zdravotní účinky: Obsahuje řadu vitamínů, minerálů a jejich solí. Stimuluje, vyvažuje činnost žláz, odbourává tuky, je vhodná při nechutenství, arterioskleróze, potížích při zažívání, astmatu, zánětu močového měchýře, cukrovce, zácpě a při vysokém tlaku.

Alergen: obsahuje stopové množství oxidu siřičitého

Náš tip: Vyzkoušejte cibulový čaj při zánětech hltanu!

Recept: Králík s nádivkou 
Mletá cibule, 
400g slaniny, 
1 lžíce tuku, 
300 ml vývaru, 
100 ml vína, 
4 stroužky česneku 

Nádivka: 
3 vejce, 
3 žemle v mléce, 
5 dkg másla, 
petrželka, 
sůl, 
pepř, 
muškátový květ 

Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, orestujeme, přidáme slaninu, česnek, posypeme cibulí. Podlijeme vývarem a vínem a dusíme. Na nádivku smícháme ingredience, dáme do vymaštěné formy, potřeme máslem a dáme péct.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace