Osolíme.cz

Brusinky sušené

Brusinky sušené - plody brusnice Klikvy velkoplodé Použitá část rostliny: plody Vzhled a barva: měkké krájené ovoce, lesklé červené barvy Složení: 60% brusinky, 39% cukr, 1% rostlinný olej Použití v... Zobrazit více

56 Kč

Kdy zboží dostanu?


Za nákup tohoto zboží můžete získat 2 body. Zobrazit více

Popis zboží

Brusinky sušené - plody brusnice Klikvy velkoplodé 

Použitá část rostliny: plody

Vzhled a barva: měkké krájené ovoce, lesklé červené barvy 

Složení: 60% brusinky, 39% cukr, 1% rostlinný olej Použití v kuchyni: do kaší, müsli směsí, jogurtů, do bábovek a palačinkového těsta, do čajů, hodí se k divočině a drůbeži, do omáčky nebo posypat maso na talíři.

Historie a současnost: Pochází ze Severní Ameriky, kde se o pokrmech z brusinek učili první přistěhovalci od Indiánů. Na důkaz díků vzali osadníci Indiány na oslavu, kde se podával krocan s brusinkami. Tradice Dne Díkůvzdání se slaví dodnes po celé Americe.

Zdravotní účinky: Zabraňují tvorbě ledvinových kamenů, ledvinové kameny i rozpouštějí, pomáhají při zánětu močového měchýře, při problémech s prostatou, při problémech v těhotenství a menopauze. Pomáhají při léčbě onemocnění srdce a krevního oběhu, omezují kornatění tepen, pomáhají proti vzniku nádorů a rakoviny.

Náš tip: Pravidelná konzumace brusinek pomůže lidem s oslabenou imunitou!

Recept: Brusinkový koláč 
0,5 hrnku másla, 
1 hrnek cukru krystal, 
špetka soli, 
2 vejce, 
0,5 hrnku vlašských ořechů, 
0,5 hrnku mletých mandlí, 
1 hrnek hladké mouky, 
0,5 hrnku prášku do pečiva, 
2 hrnky sušených brusinek 

Do vyšlehaného másla s cukrem zašleháme vejce, špetku soli, mleté ořechy a plátky mandlí smíchané s namletými mandlemi. Poté vmícháme mouku s kypřicím práškem a zmrzlé brusinky. Připraveným těstem naplníme vymazanou formu a dáme do trouby na 170 stupňů zhruba na 40 minut.

Diskuze

Máte dotazy k tomuto produktu? Zeptejte se nás.

Pro vstup do diskuze se musíte nejdříve přihlásit.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace