Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Bramborový škrob

Vzhled a barva: bílý prášek Použití v kuchyni a průmyslu: příprava moučníků a dezertů, k zahuštění krémů, polev, náplní, omáček a polévek. Využívá se v potravinářství, v kvasném průmyslu, ve farmacii... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Vzhled a barva: bílý prášek

Použití v kuchyni a průmyslu: příprava moučníků a dezertů, k zahuštění krémů, polev, náplní, omáček a polévek. Využívá se v potravinářství, v kvasném průmyslu, ve farmacii, k výrobě lepidel, nátěrů, apretur a k výrobě škrobových derivátů.

Historie a současnost: škrob je konečným produktem fotosyntézy rostlin, nachází se nejvíce v bramborách. Škrob se získává drcením, a patří mezi hospodářsky nejdůležitější polysacharidy.

Zdravotní účinky: používá se jako součást zásypů a mastí, mírní tak dráždění pokožky při svědivých zánětech. Neutralizuje žaludeční kyseliny a snižuje pocit pálení žáhy. Pomáhá proti zácpě, vředech, močových kamenech, hemeroidech a cukrovce.

Náš tip: bramborový škrob můžete přidat do vynikajících náplní a polev na moučníky!

Recept: Rychlé mandarinkové řezy 
Náplň: 
1 lžíce bramborového škrobu, 
5 žloutků, 
800g kompotovaných mandarinek, 
5 bílků, 
1 lžička citronové kůry, 
1 kelímek bílého jogurtu. 

Těsto: 
400g hladké mouky, 
8 lžic oleje, 
0,5 lžičky prášku do pečiva, 
100g cukru moučky, 
2 vejce, 
300g tvarohu, 
4 lžíce mléka 

Tvaroh smícháme s olejem, vejci, cukrem, moukou, práškem do pečiva a mlékem. Vyválíme těsto a vložíme na plech. Žloutky, škrobovou moučku a jogurt ušleháme do pěny. Přidáme citronovou kůru. Bílky ušleháme a společně s mandarinkami vmícháme do jogurtové směsi. Hmotou potřeme těsto a mandarinkové řezy upečeme.  
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace