Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Bobkový list mletý

Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světle zelená do olivovo zelené Použití v kuchyni: ke kořenění masa, polévek, jídel z jednoho hrnce, bílých omáček, do svíčkové omáčky, ... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: listy

Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světle zelená do olivovo zelené 

Použití v kuchyni: ke kořenění masa, polévek, jídel z jednoho hrnce, bílých omáček, do svíčkové omáčky, do bramborových polévek

Historie a současnost: pochází z malé Asie, v dnešní době se pěstuje v celém středomoří, hlavně v Turecku. Bobkový lsit pochází z keřovitého stromu, Vavřín, symbolizuje nejen kuchyňské koření a léčivou rostlinu, ale také vítězství.

Zdravotní účinky: má stahující účinky a přikládá se na spáleniny, pohmožděniny a podlitiny, a tím se urychlí hojení. Podporuje trávení a působí protizánětlivě. Používá se jako doplněk léčby diabetiků, ve formě čaje, snižuje krevní cukr. 

Alergen: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice a oxidu siřičitého

Náš tip: skladujte v suchu a chladu při teplotě 25°C a vlhkosti do 75%!

Recept: Kyselo 
5 kusů bobkového listu, 
kmín, 
5 kuliček nového koření, 
sůl, 
20g hladké mouky, 
200ml polotučného mléka, 
1 vejce, 
ocet, 
500g brambor 

Brambory oloupeme a nakrájíme na dílky. Uvaříme je v osolené vodě s kořením do poloměkká. Kuličky nového koření a bobkový list vybereme, brambory zalijeme mlékem (nebo smetanou), do něhož jsme rozšlehali mouku a vejce a za stálého míchání povaříme několik minut. Dochutíme octem. 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace