Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Bobkový list celý

Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: světle zelená do olivovo zelené    Použití v kuchyni a průmyslu: do marinád na ryby a zvěřinu, do nálevů k nakládání zeleniny a hub, do pikantních omáček... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: listy

Vzhled a barva: světle zelená do olivovo zelené 

 
Použití v kuchyni a průmyslu: do marinád na ryby a zvěřinu, do nálevů k nakládání zeleniny a hub, do pikantních omáček a kyselých polévek, do šťávy při pečení vepřového a hovězího masa

Historie a současnost: pochází z malé Asie, v dnešní době se pěstuje v celém středomoří, hlavně v Turecku. Bobkový list pochází z keřovitého stromu, Vavřín, symbolizuje nejen kuchyňské koření a léčivou rostlinu, ale také vítězství.

Zdravotní účinky: má stahující účinky a přikládá se na spáleniny, pohmožděniny a podlitiny, a tím se urychlí hojení. Podporuje trávení a působí protizánětlivě. Používá se jako doplněk léčby diabetiků, ve formě čaje, snižuje krevní cukr.

Náš tip: skladujte v suchu a chladu při teplotě 25°C a vlhkosti do 75%!

Recept: Kuře na bobkovém listě 
3 kuřecí stehna, 
6x bobkový list (na jednu porci 2 listy), 
sůl, 
voda na podlití 
 
Kuře omyjeme, osolíme a vložíme do pekáče společně s bobkovým listem. Podlijeme vodou a přiklopíme, pečeme při 150°C 40 minut, pak odklopíme, zvýšíme teplotu a uděláme do zlatova.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace