Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Anýz mletý

Použitá část rostliny: mletá semínka Vzhled a barva: sypká, zlatohnědé barvy Alergeny: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice a oxidu siřičitého Použití v kuchyni: do některých druhů chleba,... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Použitá část rostliny: mletá semínka Vzhled a barva: sypká, zlatohnědé barvy 

Alergeny: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice a oxidu siřičitého 

Použití v kuchyni: do některých druhů chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do kořenících směsí 

Historie a současnost: Anýz pochází z Egypta a Sýrie. Pěstuje se na Balkáně, ve Středomoří, v Rusku, ve střední Asii, ve Španělsku, Indii, Turecku, Mexiku, Slovensku a u nás na jižní Moravě. Rostlina Bedrník anýz vyžaduje teplé a slunné polohy. Vedle kmínu je to jedno z nejstarších a nejrozšířenějšího koření. 

Zdravotní účinky: V lékařství se využívá hlavně nálev z anýzu. Podporuje vykašlávání a žvýkání anýzu zabraňuje pachu z úst. Zdravě působí i na trávicí trakt. Zvyšuje tvorbu žluče, omezuje plynatost a urychluje trávení. Je vhodný proti střevním katarům a křečím. Anýz je vhodný i pro kojící ženy, podporuje tvorbu mléka. Pozor na předávkování. 

Náš tip: Překvapte návštěvu netradičním pokrmem za pomoci anýzu, třeba suši! 

Recept: Štramberské suši 
250g cukru, 
0,5 lžičky mletého badyánu, 
mleté nové koření, 
500g hladké mouky, 
2 lžíce, medu, 
0,5 lžičky mletého hřebíčku, 
tuk na vymazání, 
0,5 balíčku mleté skořice, 
0,5 lžičky mletého anýzu, 
3 vejce, 
0,5 lžičky jedlé sody, 
mletý bílý pepř 

Ze všech přísad zpracujeme těsto, které necháme odležet v chladnu 24 hodin. Z těsta vyválíme placku silnou 2 až 3 mm. Z placky vykrajujeme větší oválky. Na vymazaném plechu je upečeme. Ještě horké suši stočíme do kornoutků a vložíme do sklenice vychladnout.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace