Osolíme.cz
Vážení zákazníci. Nabídka koření je primárně určena pro velkoobchodní zákazníky. Máte-li zájem o nějaký produkt, kontaktujte nás.

Adžika

Vzhled a barva: sypká kořenící směs tmavě červené až karmínové barvy Složení: sůl, směs koření (česnek, sladká paprika, saturejka, chilli, kopr, bazalka, majoránka, petržel, koriandr, máta). Použití v... Zobrazit více

Produkt je určen pouze pro velkoobchodní prodej. V případě Vašeho zájmu o toto zboží nás prosím kontaktujte.

Popis zboží

Vzhled a barva: sypká kořenící směs tmavě červené až karmínové barvy 

Složení: sůl, směs koření (česnek, sladká paprika, saturejka, chilli, kopr, bazalka, majoránka, petržel, koriandr, máta). 

Použití v kuchyni: vhodná k rýžovým, zeleninovým i masovým pokrmům. Přísada ke grilování masa (kuře, ryby, šašlik), do mletých mas, k dušeným a pečeným masům, ochucovadlo drůbeže, jehněčího masa, gulášů, ale díky své aromatické chuti je vhodná i k vegetariánským pokrmům. Především jídla z patizonu, lilku nebo luštěnin. 

Historie a současnost: pochází z Kavkazu a Gruzie, kde se používá především jako pasta nebo hořčice. Velkou pochoutkou je také v Rusku. Do mnoha dalších zemí se adžika dostala spíše jako drcený prášek. 

Náš tip: kořenící směs adžika je výborným ochucovadlem grilovaných mas, zaručeně vyzkoušejte! 

Recept: Kuřecí kousky s adžikou 
2-3 kuřecí prsa
2 cibule
4 rajčata
2 zelené papriky
koření adžika
smetana
olej

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme ve škrobové moučce. Orestujeme na oleji a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme pokrájená spařená rajčata a zelenou papriku. Přidáme koření adžika, smetanu a necháme krátce povařit.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace